Úklid společných prostor

Vážení členové družstva,
dovolíme si vás informovat, že v průběhu letních měsíců (červenec-srpen) bude probíhat kontrola dodržování požární bezpečnosti společných prostor domů (chodby, schodiště, garážové prostory, sklípky) spojená s úklidem. Vzhledem k nadcházejícímu prázdninovému období, zveřejňujeme tuto informaci v předstihu, aby mohli reagovat i odjíždějící na dovolenou.
Konkrétní termín kontroly pak bude zveřejněn 14 dní před zahájením úklidu na veřejných místech domů a webových stránkách družstva.

Vyzýváme vás tímto k vyklizení společných prostor (chodby, schodiště, garáže, sklípky) od uskladněných předmětů, které tam jsou odloženy s rozporu s vnitřními předpisy družstva (Domovní řád, Garážový řád) a požárními předpisy.

Prostory sklípků jsou výhradně určeny pro ukládání kol, koloběžek, kočárků. Dále je možné uložit předměty jako – lyže, boby, sáňky, koloběžky,…apod.). Nejsou v žádném případě místem pro ukládání nepotřebného nábytku, dalšího zařízení bytu, pneumatik apod..

Upozorňuje opět na skutečnost, že chodby bytového domu jsou požární únikovou cestou, neslouží jako odkládací prostor pro nepotřebné předměty. V souladu s požárními předpisy totiž nesmí být na únikových cestách umístěno NIC, co by bránilo rychlé a bezpečné evakuaci osob. Za nedodržování požárních předpisů bývají stanoveny vysoké pokuty v řádech až milionů Kč.

Děkujeme vám za pochopení a součinnost při dodržování pořádku ve společných prostorech domů.

Za představenstvo BDKCH
P. Karafiátová